Kakkua!
Tuplasynttäreiden kunniaksi Rustiikkituvalla herkuteltiin tänään. Äitini ja mummani molemmat viettävät juhlapäiväänsä muutaman päivän sisällä, joten tänään oli yhdistetyt juhlat. Tarjolla oli mustikkabritakakkua,
NAM!
Mustikkabrita
Pohjataikina:
125g voita
1,25dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset yksitellen vaahtoon.
Lisää loput aineet sekoittaen.
Marenki:
2 valkuista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi.
Valmistus:
Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
Levitä pohjataikina uunipellille ohueksi levyksi lastalla.
Lisää pinnalle marenki. Kuvioi marenki lusikalla nostellen.
Paista uunissa keskitasolla n. 20-30 min.
Jäähdytä kypsä pohja ja leikkaa kahteen yhtä suureen osaan.
Täyte:
2 dl kermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Levitä toisen kakkupohjan päälle paksusti kermaa (marenkipuoli ylöspäin). Ripottele mustikoita kerman pinnalle. Lisää toinen pohjapala kanneksi. Tarjoile mahdollisimman pian.
Helppoa ja hyvää!
Helppoa ja hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti