keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2.12.2015


Tänään pääsette pääsette kurkistamaan Rustiikkituvan muurin viereen rakentunutta jouluista tunnelmaa. Rustiikkituvan joulu ei ole kuin hitusen punainen, ihan vain mausteeksi. Muuten pidän luonnonsävyistä ja valkoisesta.

Vanhan lipaston päälle on keräilty kranssi keittokirjatelineeseen, kynttilöitä, rustiikkiset peilit sekä kello näyttämään kuluvaa aikaa.  Seinällä juurista (sypressi) tehty kranssi. Lisäksi peilejä koristaa sydännauha.Sydännauhasta hieman vaihekuvia tässä:

Kyseiseen nauhaan pujotin 7 sydäntä, jotka ompelin ruutukankaista. Sydänten yläosiin jätin ompelematta noin sentin korkuiset kääntö/täyttö/pujotus raot.Hakaneulalla otin kiinni kääntöraon saumanvarasta ja pujotin sydämen sisäkautta ulos toisesta reiästä. Näin sydämen saa näppärästi käännettyä oikein päin.


Täyttöön käytin levyvanua, jonka sain sydämeen terättömän lyijykynän avulla. Ensin alaosaan vanua, sitten yläosaan ja nauhan pujotus hakaneulalla. Jos tarvetta, niin täyttelin keskiosaa nauhan pujotuksen jälkeen.


Tässä kaikki seitsemän nauhassa. Nyt vain koristelua oman maun mukaan.
Helppoa, eikös totta!
4 kommenttia:

 1. Kiitoksia! Ne ovat niin nopeita ja helppoja tehdä.

  VastaaPoista
 2. Siis niin ihana tuo lipasto ja sen päällä kaikki koristeet. Tykkäsin myös siitä kehystontusta, erinomainen idea!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Tuo lipasto on kulkenut pitkän matkan mukanamme :) Siihen kehykseen on helppo vaihtaa jotain muuta, kun taas kausi vaihtuu.

   Poista