maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 7.12.2015

Ensialkuun kiitän Kurpitsa Villaa haasteesta osallistua Taloon.com-nettirautakaupassa löytyvään sisustusnikseihin. Haasteen heitän blogiin Tuulialla. Tämän haasteen myötä pohdiskelin valoon ja valaistukseen liittyviä asioita ihan jokapäiväisessä elämässäni.

Muutettuani alkusyksystä takaisin Suomeen Meksikosta/Espanjasta, tajusin yllättäen unohtaneeni miten nopeasti täällä päivä pimenee.
Olin jo tottunut 12 tuntia päivää, 12 tuntia yötä-rytmiin ja sen selkeyteen. Kun pimenee on aika pian käydä nukkumaan ja valoisalla nousta päivän rientoihin.
Nyt tämä kaikki on opittava ihan uusiksi.

Olen huomannut kaipaavani valtavasti valoa ympärilleni, nytkin aivan keskellä päivää tuntuu, että lisävaloa todella tarvitaan. Muuten nukkumatti alkaa koputella jo kuuden aikoihin illalla.

Tässä alla on tämän hetkinen lempivalaisimeni (näitä on kaksi). Ne antavat mukavan pehmeää valoa, mutta eivät häikäise. Ja tietenkin, niitä on tuunattu, kuinkas muutenkaan!?! Alunperin nämä valaisimet ovat Meksikosta ja aivan toisen värisiä. Siellä ne toimivat lukulamppuina yöpöydillä. Nyt niillä on paikat olohuoneessa antamassa yleisvaloa.
Postauksen lopussa löydät halutessasi vaihekuvat tuunauksen kulusta.Olen katsellut työskentelyä ja ihan oleilua varten Rustiikkitupaan sopivia valaisimia.Tässäpä muutamia löytöjä ja mahdollisia tulevia hankintoja:

Tämä on oikein hauska ja voisin ottaa sen mukaani vaeltaessani töideni kanssa pöydältä sohvalle ja takaisin.  Nips ja taas riittää valo pikkutarkkaan puuhaan!

Rustiikkia tuvalle...
Ja tämä sopisi niin hyvin äskeisen kattovalaisimen kaveriksi!
Pöytävalaisin Lasse Ø 160x540 mm harjattu antiikki


 Ja lopuksi tässä tuunausprojektini kulku:

Alkuperäinen valaisin, joka ei sopinut sisustukseen ja antoi aivan liian vähän valoa.

Irroitin varjostimesta mustan kankaan ja leikkasin ohuesta puuvillakankaasta uuden tilalle.

Kankaanpainovärillä ja Marika KK:n kaupasta leimasimilla kuvioin kankaan mieleisekseni. Kuivasin, silitin ja vanhensin kangasta vielä hieman kahvilla. Jälleen kuivasin ja silitin...

Liimasin kankaan varjostimeen kiinni ja ompelin reunat. Sitten muutamilla pistoilla siimalla kiinnitys varjostimen metallikehikkoon ja yläosa valmis!

Jalkaosan suihkutin ensi mattalakalla. Lisäsin muutamia paloja lehtikultaa. Hieroin pintaan hieman ruskeaa leimasinväriä ja käsittelin krakleerausmaalilla. Kuivaneeseen jalkaan tarvittiin hieman lisää erisävyisiä leimasinvärejä ja himppunen akryyliväriä korostuksiin. Lopuksi pintasuljettiin jälleen mattalakalla. Ja siinäpä se tuunaus oli valmis!
Tänään tuli tälläinen jumbopostaus, kiitokset kun jaksoitte lukea loppuun saakka. Nähdään huomenna uuden kalenterinluukun merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti